Teacher Talk - nyelvi szintentartó képzés angol nyelvtanárok részére

Akkreditált, 30 kreditpontos továbbképzés

Alapítási engedély száma: 23/209/2015

Info

  • A tanfolyam hossza: 30 óra
  • Csoportlétszám: min. 10, max. 16 fő
  • A képzés teljes díja: 35.000 Ft

Kinek ajánljuk programunkat?

Az eddigi  Baker Street képzések során többször is felmerült, milyen kár, hogy a foglalkozásokat nem angolul tartjuk, mert ez is jó alkalom lehetne a nyelv kissé cizelláltabb használatára. A napi rutin során ugyanis sok kolléga akad, aki B1 szintnél bonyolultabb összetettségű nyelvhasználatra nem kap lehetőséget. Márpedig ez előbb-utóbb tudásunk  rozsdásodásához vezethet.

Ezt a kurzust mindazoknak ajánljuk, akik angol nyelvet oktatnak , és úgy érzik, nagyon kevés lehetőségük adódik arra, hogy saját nyelvtudásukat csiszolgassák, vagy egyszerűen csak szinten tartsák.

Mi fog történni a foglalkozásokon?

Minden alkalommal igyekszünk majd olyan feladatokon dolgozni, melyek segítenek összetettebb gondolatokat választékos, ugyanakkor természetesnek ható angolsággal kifejezni. Ebből következően különösen nagy hangsúlyt fektetünk többek között a szókincsbővítésre, azon belül is a kollokáció (melyik szó, milyen más szavakkal szokott együtt előfordulni) és a kiejtés talán kissé elhanyagoltabb aspektusainak (pl. connected speech) a tudatosítására is. Kellő időt szeretnénk szánni  az önálló, kreatív nyelvhasználat gyakorlására elsősorban a társalgási készségek terén. Átfogó nyelvtani elemzéseket és összegzéseket nem tervezünk a program részévé tenni, ám lesznek olyan önállóan feldolgozandó területek, melyek magukba foglalhatnak egy-egy érdekesebb nyelvtani jelenséget is.

Időbeosztás

Jelenleg kétféle időbeosztással érhető el a Teacher Talk: hat hétköznap délután 15.00 – 19.00 óráig, vagy 2 hétvégén pénteki napokon 14.00-18.00, szombatonként 9.00 – 18.00 óra között zajlik a munka. A pontos dátumokat a fenti listán szereplő  helyszínekre kattintva találjuk.

Mi szükséges a 30 kreditpontot érő tanúsítvány megszerzéséhez?

A foglalkozások rendszeres (99%-os) látogatása, a rövid, írásbeli  házi feladatok elkészítése, és a képzés végén egy magyar nyelvű reflexiós levél benyújtása a program során szerzett tapasztalatokról, és a későbbiekben alkalmazható tanulási stratégiákról.